Hund i bil …. !!!

Hur tänker man när man tar med sin fyrfotade vän i bilen när man själv ska in på t.ex Ikea? Inte alls skulle jag säga. Vi på Djurmagazinet får dagligen tala om för folk att dom ska ta in hunden i butiken istället för att lämna den i bilen, en del tror vi skojar men efter ett tag så förstår dom att vi är fullt allvarliga. På Ikea ropar dom i högtalarna att folk med hundar i bilen måste gå ut till dom för att det är 26 grader ute. Går dom ut då? Jaa, jag hoppas verkligen det för det är ren djurplågeri att utsätta hunden för den tortyren. Ge fanken i att åka på Ikea eller på en shopping tur när det är skållhett ute, åk en annan dag eller lämna hunden hemma. Vad gör det om hunden har bitit sönder lite saker om det är därför den hänger med i bilen, vad gör det om det är lite piss på golvet ? Hunden är i alla fall vid liv och har inte utsatts för att sitta i en skållhet bil.

Bilen är en olämplig förvaringsplats

Bilen är av flera skäl ett mycket olämpligt förvaringsutrymme för hundar. Våra bilar blir snabbt varma under sommaren – och hundar är dåliga på att svettas. För att kyla ner sig börjar hunden ändra ställning, flåsa och sno runt i jakten på skugga och svalka.

Med ett kraftigt flåsande – snabb och grund andhämtning – kan hunden få svårt att syresätta sig och riskerar förlora mycket vatten. När omgivningens temperatur ökar snabbare än vad hunden har möjlighet att kompensera stiger också djurets kroppstemperatur. Vid 42-43 grader kan det försvarslösa hunden bli medvetslös och dö.

När det tragiska händer kan man fråga sig ? Var de värt det ? Var dom blommiga gardinerna, eller köksstolarna värt detta ? Tänk vilken panik hunden ska ha när den börjar koka inifrån ? Huvva. Blir skogstokig bara jag ser eller hör att någon tänker ta med sin hund på shopping tur när det är sommar. Nä, se till att hunden får vara hemma. Den har det bättre där och ta inte med den för att Ni har dåligt samvete för att Ni lämnar den ensam hemma. Jag lovar att Ert samvete kommer att äta upp Er inifrån många år framåt om den skulle dö av värmeslag.

Nä nu är det dax för middag och vattna lite blommor där ute, för vi har ju fantastiskt väder idag.

bigsmilie24_44073352

3 reaktioner på ”Hund i bil …. !!!

  1. Håller med fullständigt Åsa, kan inte fatta hur fan man tänker om man tar med sig hunden i bilen när det är kokhett ute, stackrarna!!! Nellie som har skit varmt bara under en lättare promenad! Nä stryk ska dom ha som gör sånt!!

  2. Vi lever år 2013, nog trodde man ju att människan skulle ha lärt sej av allt som skrivs i tidningarna varje år om hundar som dött i heta bilar.
    Håller med dej om att lämna hunden hemma, hellre att den har tråkigt där en hel dag än en halvdöd hund i stekhet bil 😦

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s