Helgen har sprungit iväg :-)

Min jobb helg har sprungit iväg, fullt upp och kvällsjobb.
På Fredag hade vi Äxon disco för dom mindre kidzen från 17.30 till 20.30 och det kom ca 180 st 🙂 det är ett populärt disco och det är roligt. Full gas alla timmar var det, tiden går alltid fort när det är mycket besökare. Och sen på Lördag var de då arrangemangernas arrangemang nämligen Provincia Midnight Cup 🙂 innebandy och disco från 9.00 till 01.00 och det var väl ca 700 besökare och den hålls på Folkets Hus. Allt gick som det skulle och alla skötte sig exemplariskt ända tills jag fick ett sms att dom sett 2 stora hundar på E4,an mellan Nikkala och Seskarö. Och visst fan var de mina 2 ärthjärnor till vinthundar som var på vift. Så jag åkte iväg från Folkets Hus för att hjälpa till i sökandet och en stund var vi 3 bilar som körde runt och letade, bland annat Martin som var i tjänsten så han hjälpte till för det var ju så förbaskat kallt ute. Tack Martin <3.
IMG-20140118-WA0000Här är det 3 st som är taggade inför vad som komma skall, synd jag inte kunde vara med hela kvällen 🙂 är ruskigt bitter att Lördags kvällen slutade som den gjorde, inte att dom kom tillrätta såklart utan att de ens hände.
1557506_748848475139476_1362292457_nApparition rockar på Provincia Midnight Cup, så kul att äntligen få se och höra ”våra” ungdomar 🙂 dom var riktigt populära och visst är dom söta 🙂

Tillbaka till ärthjärnorna:
Virrpannorna hade efter många timmar synats till efter Keräsjoki vägen, det var en vänlig själ som hade ringt till polisen och meddelat det så då blev ju jakten lite lättare eftersom vi irrade alla på olika håll .. en var i Nikkala, Martin var i Vuopio och jag i Seskarö men Jeppe han var minsann i Keräsjoki men han såg inte skymten av dem. Många mil blev körda av alla bilar och ca 3 timmar senare så hoppade Melwin fram på vägen och de var efter Keräsjokivägen och snällt hoppade dom nu vita, frostiga och isiga hundarna in i bilen. Man blir så arg på dem när dom sticker iväg och på något sätt hade dom lirkat upp grinden, jag förstår inte riktigt hur dom tänkte då för när det är kallt så vill dom vara ute max 15 minuter sen står dom och lyfter på tassarna och vill in … men nu banne mig var dom 2 mil hemifrån och hade varit på språng i 4 timmar. Nog för att Manne var stel och är ännu stel och han blödde från tassarna i går men hur fasiken tänkte dom ? Inte alls tror jag så nu får dom heta ärthjärnor ett bra tag framöver.

1510381_10152133732871730_163726973_nTrötta och klippta och borstade idag för det var många tovor som bildades efter att all is hade smält och trötta säkert efter sitt maraton pass igår. Nu minsann samma sak, jag gick ut med dem men det var inte många meter så gnällde faffa Manne att han minsann inte ville gå någonstans men jag köpte de inte 🙂 kan man vara på rymmen i 4 timmar i -25 så kan man gå en pink/bajs runda på 15 minuter när det är -27. Så det så. Nå slutet gott allting gott men dessa två herrar har en tendens att hitta på lite djävulskap så nu får dom vara ute en och en för att inte egga varandra till dåligheter. Det kallas för kollektiv bestraffning 🙂 matte är hård men rättvis.

Ångest över att jag var åkte iväg igår så har jag skickat meddelanden till alla mina arbetskamrater idag bara för att säga att jag var ledsen över att jag for men dom är så snälla och självklart så förstod dom ju att jag inte hade åkt om det inte hade varit nödvändigt.

Nu ska jag hoppa in i bastun och bosätta mig där en stund, för idag är jag frusen .. har varit det hela dagen.
Sköt om er i kylan så hörs vi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s