Den lediga …..

…. dagen är snart slut, tänk vad fort dom går. Tycker att man vaknar sen ska man i säng. Det har varit en rätt lugn och skön dag, har inte gjort så många knop. Som jag skrev i mitt förra inlägg så har jag gjort lite armbands beställningar så nu ligger dom på lådan och väntar på sina nya armar 🙂 2 st fattas på bilden.

59546_10151730220111730_572646406_n

Dessa har jag knåpat ihop, dock inte alla Asplöven … dom tar jag lite då och då när jag har tid eller framför tv.n.

Var till stan en sväng och drack lite kaffe hos syster yster och på hem vägen åkte jag och hämtade hem mina blåbär som jag hade beställt av Jeppes tjej eller om det var hennes syster som är en flitig myra i skogen 🙂 jag betalar gärna för jag plockar fasiken inga bär och beundrar dem som orkar. Dessa var så stora och rensade från allt så det var bara att lägga dem i byttor och i frysen så nu är hela källarfrysen full i blåbär.

Blåbär

Jag äter ju eller säger man dricker smoothie varje morgon och började vara less att åka på Ica och hämta bär som hela tiden var slut, nu behöver jag verkligen inte snåla när jag har 10 kg i frysen. Det är så gott att blanda blåbär, turkisk yougurt och en lättare yougurt med eller utan smak och mixa ihop och dricka med sugrör. Mycket viktigt.

Blåbär är jättenyttigt 🙂

Det är bärtider i de svenska skogarna. Här är alla fördelar med blåbär!

  • Blåbär är det mest C-vitaminrika bäret, och innehåller även B- och E-vitamin, mineraler och andra ämnen som bland annat skyddar mot cancer.
  • Står på ansedda amerikanska Mayoklinikens tio-i-topplista över det mest hälsosamma man kan äta.
  • Bärens fibrer lindrar mot tarminflammationer, som ulcerös kolit, visar ny svensk forskning. Ger lika bra effekt som råg- och havreklifibrer. Bäst skyddar blåbärsfibrer ihop med probiotika som finns i yoghurt. Tips! Mixa till en blåbärs- och yoghurtsmoothie!
  • Motverkar hjärt-kärlsjukdomar eftersom de innehåller rikligt med nyttiga fenolföreningar som har stark antioxidativ effekt, visar ny finsk forskning.

Nä nu ska jag börja göra lite kväll och hoppa i säng och läsa lite på boken som jag börjat med. Just ja, usch vad mörkt det har börjat bli ????? Är det inte lite väl tidigt för det ?? Jag som älskar ljuset och vill att de ska vara ljust ute hela tiden. Mörker är inget för mig.
Nä nu pinka lite hundar och ev äta lite blåbär som kvälls fika. Men vi hörs nog av i morgon igen.

 

bigsmilie24_44073352

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s